De recapitulatie volgens Carlos Castaneda

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.7.7″ custom_margin=”0px||0px||false|false” custom_padding=”0px||0px||false|false”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”0px||0px||false|false” custom_padding=”0px||0px||false|false”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”]

Carlos Castaneda was een schrijver en antropoloog van wie we mysterieuze en tegenstrijdige biografische gegevens hebben; Hij publiceerde 12 boeken waarin hij vertelt over zijn ontmoetingen, ervaringen en leerervaringen met de sjamaan Don Juan Matus in de Sonorawoestijn, tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Castaneda beperkte zich echter niet tot het bestuderen van de cultuur van de Yaquis, waartoe de sjamaan do Juan behoorde, maar combineerde in zijn eigen leringen technieken geïnspireerd door andere culturen. Recapitulatie is bijvoorbeeld een methode die voornamelijk wordt gebruikt door de Tolteken, de eerste beschaving van Midden-Amerika.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”]

Hoewel de Tolteken-beschaving is uitgestorven, is de waarheid dat kleine groepen inwoners van het centrale gebied van Mexico, in de staat Hidalgo, vandaag de dag nog steeds leven geven aan enkele van de praktijken van hun voorouders. Blijkbaar komt deze recapitulatiemethode uit deze Tolteekse cultuur, laten we eens kijken waar deze uit bestaat:

We kunnen zeggen dat recapitulatie een methode van zelfgenezing is die bestaat uit het opnieuw beleven van de gebeurtenissen uit ons verleden op zo’n manier dat we de schade die het ons heeft aangericht kunnen herstellen of de energie kunnen vrijmaken die zich in ons blijft ophopen vanwege ‘wat we doen’. ervaren.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://www.sinchisinchi.com/wp-content/uploads/2024/05/2-Castaneda-instagram.jpeg” title_text=”Carlos Castaneda” align=”center” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” max_width=”78%” width__hover_enabled=”on|desktop”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://www.sinchisinchi.com/wp-content/uploads/2024/05/6-independent-castaneda.webp” title_text=”Carlos Castaneda” align=”center” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

De schade die we opbouwen manifesteert zich doorgaans in de vorm van terugkerende emotionele conflicten. Bovendien veroorzaakt deze energetische schade een voortzetting van de routines van onze persoonlijkheid, waardoor uiteindelijk onze vitale energie wordt aangetast en verzwakt.

Het doel van de recapitulatie is het herstellen van de staat van integriteit die we bij onze geboorte hadden. In de praktijk impliceert dit de vrijheid om te kiezen hoe we willen zijn en hoe we willen leven, waarbij we de herhaling van een routine van interne reacties, opgelegd door ons verleden via het onbewuste, achter ons laten.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Het doel van de recapitulatie is het herstellen van de staat van integriteit die we bij onze geboorte hadden. In de praktijk impliceert dit de vrijheid om te kiezen hoe we willen zijn en hoe we willen leven, waarbij we de herhaling achterwege laten van een routine van interne reacties die door ons verleden via het onbewuste worden opgelegd.

Castaneda neemt deze techniek van Tolteekse oorsprong mee in zijn wereldbeeld van de nieuwe krijger, het is het begin van zelfkennis en dus zelfverbetering. Om de krachten te verwerven die elke krijger nodig heeft, is het eerste dat we nodig hebben honderd procent op onze capaciteiten kunnen rekenen. Ons verleden neemt te veel ruimte, tijd en energie in beslag, dus het moet worden herzien en geheeld. Dat is waar recapitulatie uit bestaat, en het heeft een heel specifieke techniek. Dit is hoe Pamela Field, de partner van Carlos Castaneda, het ons uitlegt:

“De persoon die de recapitulatie ondergaat, moet een lijst maken van alle mensen die hij zijn hele leven heeft ontmoet, te beginnen met de meest recente en eindigend met zijn ouders. Deze lijst wordt vervolgens opgesplitst in categorieën die alle interacties beschrijven die met elk individu tot stand zijn gekomen. Een andere manier om samen te vatten is om te beginnen met een lijst van al je seksuele ontmoetingen, aangezien deze een aanzienlijke hoeveelheid energetische uitwisseling met zich meebrengen.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.sinchisinchi.com/wp-content/uploads/2024/06/3-castaneda-instagram.webp” title_text=”3 castaneda instagram” align=”center” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Het is van essentieel belang om op details in te gaan, je best te doen om zoveel mogelijk details te onthouden van elke situatie die je wilt samenvatten, je te concentreren op wat er is gebeurd zonder tot de verbeelding te spreken, te proberen terug te keren naar dat moment uit het verleden en zoveel mogelijk te visualiseren. mogelijk, niet doorgaan met het recapituleren van een andere situatie terwijl beelden en herinneringen aan de vorige blijven verschijnen. Het is belangrijk om de stemming, de geuren, de omgeving, de kleuren, de muziek, de gesprekken, de exacte woorden, de stilte te onthouden… Dit is het moment waarop de ‘sweep-ademhaling’-techniek begint: met je ogen dicht, het herinneren van de moment dat we willen recapituleren, ademen we in, bewegen ons hoofd van rechts naar links, recapituleren, herinneren, herbeleven het afgelopen moment dat we willen loslaten. Dan ademen we uit, waarbij we ons hoofd weer van links naar rechts bewegen en onze energie teruggeven die op dat punt in het verleden stagneerde.

In een interview door Graciela Corvalán met de auteur zelf vertelt Castaneda ons over recapitulatie: “De recapitulatie moet totaal zijn”, vervolgde hij, “ze gaat van Z naar A, achteruit. Het begint in het huidige moment en gaat richting het vroege moment. kindertijd, tot twee of drie jaar oud en indien mogelijk zelfs eerder.” En later: “De beelden worden zorgvuldig naar binnen gebracht en voor je gefixeerd; De adem is magisch”

En ten slotte waarschuwt hij ons voor het belang van lichtheid tijdens dit hele proces, de voordelen van humor vergeleken met het blijven likken van de eigen wonden: “Het kenmerk van don Juan en zijn ‘maatjes’ is dat ze licht zijn. Don Juan heeft mij genezen van mijn irritante gedrag. Hij is niet plechtig, niets plechtig. “Binnen de ernst van de taak die zij allemaal uitvoeren, is er altijd ruimte voor humor.”

In de woorden van Taisha Abelar, de partner van Castaneda, is recapitulatie de kunst van het opnieuw beleven van wat ervaren is, en de beoefening ervan maakt het mogelijk wonden te helen door de energie terug te winnen. In zijn boek Where Witches Cross lezen we:

‘-Het is hekserij! Je kunt het nu waarnemen, omdat je genoeg energie hebt vrijgemaakt om je waarneming te vergroten. Iedereen kan het waarnemen, zolang hij maar genoeg energie heeft bespaard. De tragedie is dat het grootste deel van onze energie gevangen zit in dwaze zorgen. Recapitulatie is de sleutel. Laat die gevangen energie los en voila! “Je ziet de oneindigheid voor je eigen ogen.”

‘Het enige voordeel dat heksen kunnen hebben ten opzichte van normale mannen is dat eerstgenoemden hun energie hebben gespaard’

Carlos Castaneda, “De kracht van stilte”

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=yIFTZat0mc4&t=29s” thumbnail_overlay_color=”rgba(0,0,0,0.6)” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” width=”71%” module_alignment=”center”][/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo 👋 Kunnen wij u helpen?